Μασάζ

Μασάζ

Μάθετε τα πάντα για το μασάζ και επιλέξτε την υπηρεσία που σας ταιριάζει περισσότερο.

Μασάζ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κάποτε το μασάζ θεωρούταν μία πολυτέλεια για λίγους. Σήμερα ωστόσο τα πράγματα έχουν, ευτυχώς, αλλάξει και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τα σημαντικά οφέλη του στην υγεία.

Το μασάζ ήταν ανέκαθεν μία μορφή θεραπείας και μία εξαιρετική μέθοδος χαλάρωσης, η οποία εστιάζει στο να επιλύσει και να βελτιώσει ποικίλα προβλήματα του ανθρώπινου σώματος, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχολογίας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που εντάσσουν τακτικές συνεδρίες του στην καθημερινότητά τους, αυξάνεται συνεχώς.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το τι είναι το μασάζ, πού ωφελεί, πώς ξεκίνησε και τι πρέπει να λάβετε υπόψιν προτού κλείσετε και εσείς το ραντεβού σας.

 Το μασάζ είναι ωφέλιμο για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου

Ολιστική μάλαξη

Τι είναι το μασάζ

Μασάζ ονομάζεται ο επαγγελματικός χειρισμός των μαλακών ιστών με σκοπό την ομαλοποίησή τους. Οι μασέρ χρησιμοποιούν μια ποικιλία κινήσεων και μεθόδων, όπως η εφαρμογή σταθερής ή μη σταθερής πίεσης, το τρίψιμο, το κράτημα ή την πρόκληση συγκεκριμένων κινήσεων στο σώμα.

Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν ως μέσω κυρίως τα χέρια τους, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τους πήχεις, τους αγκώνες, τα πόδια ή τα εργαλεία τους. Ο βασικός στόχος της θεραπείας μασάζ είναι να βοηθήσει το σώμα να αυτοθεραπευθεί και να αυξήσει την υγεία και την ευεξία. Το άγγιγμα είναι το βασικό συστατικό της θεραπείας μασάζ και συνδυάζει τόσο την επιστήμη, όσο και την τέχνη. 

Μέσω της αφής, οι μασέρ εντοπίζουν τα σημεία του σώματος που πάσχουν και προσδιορίζουν τη μέθοδο και την πίεση που πρέπει να χρησιμοποιήσουν. Αυτό, σε συνδυασμό με την υπέροχη και χαλαρωτική αίσθηση του θεραπευτικού αγγίγματος, συμβάλλει στην ολική χαλάρωση του θεραπευόμενου. Υπάρχουν αρκετες διαφορετικές υπηρεσίες μασάζ που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές όπως θα δείτε παρακάτω.

Η ιστορία του μασάζ

Η ιστορία του μασάζ χρονολογείται από το 3.000 π.Χ. στην Ινδία, όπου θεωρούνταν ιερό σύστημα φυσικής θεραπείας. Χρησιμοποιήθηκε από τους Ινδουιστές στην ιατρική της Αγιουρβέδα για την «υγεία της ζωής» και αποτέλεσε μια πρακτική που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά για να θεραπεύσει τραυματισμούς, να ανακουφίσει από τον πόνο και να αποτρέψει ή να θεραπεύσει ασθένειες. Οι υποστηρικτές της Αγιουρβέδα πιστεύουν ότι οι ασθένειες προκαλούνται όταν οι άνθρωποι δεν εναρμονίζονται με το περιβάλλον και το μασάζ πιστεύεται ότι αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία του σώματος, καθιστώντας το έτσι ικανό να επουλωθεί φυσικά από όσα το ταλανίζουν.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες έγιναν γνωστές και χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην Κίνα, την αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, και την Ιαπωνία. Ωστόσο, η δημοτικότητα του μασάζ μειώθηκε στη Δύση από τον 17ο αιώνα και έπειτα, όταν νέες ανακαλύψεις στη φαρμακολογία και την ιατρική τεχνολογία άλλαξαν τις απόψεις γύρω από τη συγκεκριμένη επιστήμη. Ωστόσο, πολλοί γιατροί συνέχιζαν να βλέπουν και να πιστεύουν στα οφέλη του μασάζ στην υγεία.

Έτσι, στις αρχές του 1800, ο Σουηδός γιατρός, γυμναστής και δάσκαλος, Per Henrik Ling, δημιούργησε μια μέθοδο που έγινε γνωστή ως Swedish Movement Cure, η οποία στόχευε στο να βοηθήσει στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου. Αυτό, ήταν ο προάγγελος του σύγχρονου μασάζ, το οποίο περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης, το πάτημα και το ελαφρύ σφίξιμο διάφορων περιοχών του ανθρωπίνου σώματος.

Υπηρεσίες μασαζ

Επιλέξτε ανάμεσα στις υπηρεσίες μας αυτή που σας ταιριαζει περισότερο. ‘Ολες είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας ενώ παράλληλα έχουν και θεραπευτικό χαρακτήρα.

Κλασσικό μασάζ σε όλο το σώμα που συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές όπως Σουηδική μάλαξη και deep tissue.
Μασάζ με αμυγδαλέλαιο σε συνδυασμό με ήπιες τεχνικές κινητοποίησης όλων των αρθρώσεων του σώματος.
Γιαπωνέζικο μασάζ, peeling, μάλαξη σε όλο το σώμα με ειδική μεθοδολογία για την ανακούφιση των πελμάτων.
Παραδοσιακό μασάζ Μαρόκου με σιρόπι απολέπισης, κεραμική πέτρα & μάλαξη µε έλαιο από µύρο και κεχριµπάρι.
Ολιστικό μασάζ για αιμάτωση & απολέπιση με χρήση βούρτσας και πούδρας. Περιλαμβάνει βεντούζες και μάλαξη σε όλο το σώμα.
Μασάζ ολόκληρου του σώματος με αμυγδαλέλαιο και αιθέρια έλαια. Ανακουφίζει από πόνους και μυϊκούς σπασμούς.

Κέντρα μασαζ

Η ομάδα του Hammam Baths είναι έτοιμη να σας εξυπηρετήσει σε ένα απο τα εξιδεικευμένα κέντρα μασάζ που διαθέτει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όλοι οι χώροι μας είναι ειδικά διαμορφωμένοι με γνώμονα την ευεξία και την χαλάρωση σας, ενώ οι έμπειροι μασέρ μας χρησιμόποιουν τις κατάλληλες θεραπευτικές τεχνικές ανά περίσταση.

Συχνές ερωτήσεις

Ο όρος μασάζ αναφέρεται στον χειρισμό των μαλακών ιστών, ο οποίος γίνεται με επαγγελματικό τρόπο από εξειδικευμένο προσωπικό. Περιλαμβάνοντας πολλές διαφορετικές μεθόδους και κινήσεις, οι οποίες εναλλάσσονται από άσκηση πίεσης σε τρίψιμο ή κράτημα, αποσκοπεί στο να συμβάλει στην ευεξία, στη χαλάρωση και στη βελτίωση της σωματικής υγείας.
Το μασάζ είναι ωφέλιμο για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, με ποικίλους τρόπους: Μειώνει το στρες και το άγχος, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, μειώνει τον πόνο, ιδίως εκείνου που συνδέεται με το αυχενικό, την πλάτη, τους πονοκεφάλους, τους μύες και τους αθλητικούς τραυματισμούς. Επίσης, βοηθάει στις διαταραχές του εντέρου, μειώνει τις τοξίνες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Τέλος, μειώνει τα συμπτώματα της ινομυαλγίας, ανακουφίζει από τον καρκινικό πόνο, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και συμβάλει στη μυϊκή χαλάρωση.
Το μασάζ απευθύνεται σε όλους, καθώς όλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό. Βελτιώνοντας τη σωματική υγεία και χαρίζοντας χαλάρωση και ευεξία, δεν πρέπει να θεωρείται μία “πολυτέλεια για λίγους”. Αντιθέτως, το ιδανικό είναι να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας και να αξιοποιήσετε όλα τα θετικά που σας προσφέρει.
Όλοι οι ενήλικες είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για μασάζ. Ωστόσο, αν πάσχετε από οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού κλείσετε το ραντεβού για τη συνεδρία σας. Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς η γνώμη του θεράποντα ιατρού σας θα βοηθήσει το προσωπικό μας να σας προτείνει την ιδανική μέθοδο για τις ανάγκες σας.
Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιος τύπος μασάζ είναι ιδανικός για εσάς και ενδείκνυται για τις δικές σας, προσωπικές ανάγκες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας, το οποίο θα φροντίσει να σας κατευθύνει καταλλήλως.
Αν υποφέρετε από μυϊκούς σπασμούς και πόνους στο σώμα σας, η υπηρεσία Signature massage είναι ιδανική για εσάς. Με τη χρήση ποικίλων τεχνικών και διαφορετικών αιθέριων ελαίων, θα νιώσετε άμεσα τόνωση και ευεξία.
To μασάζ είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας. Αν το κάνετε αποκλειστικά για λόγους χαλάρωσης και ευεξίας, μην αμελείτε να το εντάξετε στο μηνιαίο σας πρόγραμμα. Ειδάλλως, αν εστιάζετε κυρίως στις θεραπευτικές του ιδιότητες, μία επίσκεψη εβδομαδιαίως θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη βοήθεια που σας προσφέρει.
Η διάρκεια μίας συνεδρίας μασάζ κυμαίνεται από 15’ έως 80’, ανάλογα την υπηρεσία που θα επιλέξετε.
Μπορείτε να κάνετε ένα υπέροχο δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα χρησιμοποιώντας μία gift card, η οποία έχει διάρκεια έξι μηνών και μπορεί να εξαργυρωθεί στην υπηρεσία που επιθυμείτε.
Κλειστε τωρα Ραντεβου